Friday, April 17, 2009

.:: Kena Wat Paper Soalan ::.

hai..ni 1st job aku yg kena wat kertas soalan utk xm yg bakal menjelang x lama lg. mana la pernah wat kan.kalau setakat latihan boleh la. so,aku kena la belajar wat. aku kena wat soalan tauhid & akhlaq islamiyyah.kalau dpt wat paper arab & jawi lg senang..


kawan aku ajar kena belit sana sini soalan mcm ular.haA..ape punya bahasa la.aku lak,d tugaskan kena wat camtu.so cepat2 la aku announce kat student2 aku.wah,semangat giler lak diorang hari nih.cehhh..

x pernah2 lak aku tgk camtu.maybe sbb coklat yg aku kasi kat diorang hari ni kot.haA..saje je,hari jumaat kan.nak amik berkat penghulu hari jer.

pening2..camne nak wat soalan yer.nak gubah soalan?..erm,tolonglah daku..hari ni aku suruh student aku baca surah al-insyiqo`.alhamdulillah.rupanya ada yg leh baca wat2 x leh baca.memang nak kena ketuk dgn penyapu buluh ni.heE

konon2 wat "ranggat"..tp mesra lak dgn aku.oklah tu.so on,x da lg yg presure kot dgn aku.huU..madah al-qur`an & jawi merangkap bhs arab,Ust Mat Sulaiman dah conquer.hampeh. Ust Habiburrahman lak dapat madah Sirah. Ustz Maznah lak dapat madah `Ibadah. Aku lak dapat madah Akhlaq & `Aqidah.

la..cmne nak wat ni..contoh kertas soalan pun x da. x kan nak pinjam paper adik2 aku yg menengah lak kan? yg rendah,suma dah d bakar.apa la adik aku ni.blur la otak aku ni...kueng kueng kueng.

hari ni lupa nak bawa kamera coz student aku nak bergambar dgn aku.pas2 aku la yg kena cuci.ceh,pau aku jer.heE..x pe kan..memori nih.apa lg nak coret.x terkeluar lak d benak otak aku ni.aisehhh..


1 comment:

ain said...

salam..terima kasih sudi melawat blog sy..jemputle dtg selalu..

Post a Comment