Thursday, February 12, 2009

.:: Hari Ini & Esok ::.

HARI ITU YANG BERLALU,

HARI INI & ESOK...

HARI ITU YG BERLALU,DIRI BERLARI MENGEJAR BAHAGIA,MENGHARAP SINAR LALU TERSUNGKUR REBAH DERITA & DUKA.BANGKIT KEMBALI DENGAN HARAP & DOA,TETAPI TIBA DI PENGHUJUNG DNGAN SESAL,HAMPA & KECEWA.PUTUS HARAP PADA SINAR ITU SEHINGGA BELAJAR SEMULA BAGAIMANA UNTUK BERMULA ,BERTATIH MENERIMA UKIRAN TAQDIR ATAS SUTERA KEHIDUPAN.

HARI ITU YG BERLALU JUGA MENGAJAR DIRI BAGAIMANA UNTUK MEMINTA MESKI TAHU MUNGKIN AKAN KECEWA JUA,TETAPI HARI ITU JUGA YG MENYEDARKAN DIRI BAHAWA MEMINTA & KECEWA ADALAH NIKMAT YG PERLU DINIKMATI DENGAN SABAR.

HARI ITU YG BERLALU JUGA MENJADI BUKTI BETAPA DIRI INI LEMAH TIADA BERDAYA,TAK PERNAH MAMPU UNTUK HADAPI APA JUA YG TIDAK DICERNAKAN MELALUI IMPIAN,NAMUN HARI ITU JUGA YG MENGAJAR BAHAWA INILAH SUTERA KEHIDUPAN.

HARI ITU YANG BERLALU TIDAK HANYA SEPI DIHIAS DUKA TETAPI HARI ITU YG BERLALU DIA HADIAHKAN CINTA ITU PADA PENGHUJUNG SENDU & BULAT KECEWA.

HARI ITU YANG BERLALU MEMBUATKAN TAKUT UNTUK DIRI MELUKIS IMPIAN PADA LANGIT NAN INDAH ITU KERANA BIMBANG PELANGI YG BERPAUT PADA AWANAN KAN SIRNA JUA.LALU CINTA ITU DIBIAR TANPA IMPIAN JUGA HIASAN HARAPAN,YG ADA CUMA SERAHAN SEMULA KEPADA DIA PEMILIK SEGALA CINTA.

HARI YG BERLALU ITU MELAHIRKAN SEORANG INSAN YG TIDAK PUNYA IMPIAN & MIMPI UNTUK HIDUP ,SEGALA YG ADA CUMA PERKIRAAN UNTUK KEMBALI KEPADA TUHAN, & MENANAM HARAPAN UNTUK BERTEMU & BERTATAP WAJAH DIA PADA ESOK HARI.

HARI ITU YG BERLALU BERBICARA DIA BAHAWA CINTA INI UNTUK DI SINI PERLU KU UKIR SINAR KASIH PADANYA SEBAGAI BEKALAN PERTEMUAN KEMBALI AKU & DIA.JUSTERU CINTA ITU DISIMPAN LALU TUMBUH BEBUNGA HARAPAN UNTUK KU SULAM CINTA ITU DENGAN SEGALA ADA DENGAN SEBUAH IKATAN.

HARI INI MENYEBABKAN HARI YG BERLALU ITU DIRINDUIKERANA SEGALANYA MASIH SEPERTI AKHIRNYA HARI YG BERLALU CUMA CINTA ITU SUDAH MULA DISULAM DENGAN SEGALA PERASAAN MENUJU SEBUAH IKATAN SEBAGAI BEKALAN UNTUK BERTEMU TUHAN,MENATAP & BERBICARA DENGAN AR-RAHMAN PADA SAAT YG DITENTUKAN.

HARI INI BEBUNGA HARAPAN MULA MEKAR KEINDAHAN,HATI MULA DIRESAP KEBIMBANGAN APAKAH BEBUNGA YG MEKAR INI BAKAL DI GUBAH ELOK MEMACU LANGKAH MENUJU IMPIAN ATAUKAH AKAN BERGUGURAN JUA KERANA TEWASJASAD & ROH TANPA CUKUP PERHIASAN PADA AMALAN..

HARI INI BERSAMA SERIBU KETAKUTAN MASIH TERSIMPAN CINTA ITU ,MASIH TERANYAM KASIH ITU MENANTI SEBUAH IKATAN, AGAR TERLENGKAP JUA IMPIAN ITU KELAK MENJADI BEKALAN UNTUK BERTEMU TUHAN SEPERTI MEKARNYA BEBUNGA HARAPAN..

HARI INI KU SERAH & KU SIMPULKAN DALAM SEBUAH PASRAH HARAP BERNAMA DOA, KERNA BICARANYA MEMINTA KU UNTUK TERUS MEMINTA KELAK DIA AKAN KABULKAN JUA..

HARI INI BERTELEKU JUA SEGALA IMPIAN ,HARAPAN & KETAKUTAN BERSAMA RANTAIAN RINTIHAN..

HARI INI MENYEBABKAN DIRI TEGAR MENGHADAPI HARI ESOK..

TUHAN,SEGALANYA SUDAHKU SERAHKAN PADAMU PEMILIK SEGALA CINTA..

No comments:

Post a Comment