Thursday, February 12, 2009

.:: Daripada Sesuatu Untuk Sesuatu ::.

~DaRiPaDa sEsUaTu UnTuK sEsUaTu~

“JIKA KAMU MEMANCING IKAN ,

SETELAH IKAN ITU TERLEKAT DIMATA KAIL,HENDAKLAH KAMU TERUS MENGAMBIL IKAN ITU,JANGANLAH SESEKALI KAMULEPASKAN IA SEMULA KE DALAM AIR BEGITU SAHAJA KERANA BISANYA KETAJAMAN MATA KAILMU & MUNGKIN IA AKAN MENDERITA SELAGI IA MASIH HIDUP”..

“BEGITU JUGA SETELAH KAMU MEMBERI BANYAK PENGHARAPAN KEPADA SESEORANG SETELAH IA MULA MENYAYANGI MU.HENDAKLAH KAMU MENJAGA HATINYA.JANGAN SESEKALI KAMU TERUS MENINGGALKANNYA BEGITU SAHAJA KERANA DIA AKAN TERLUKA OLEH KENANGAN BERSAMAMU & MUNGKIN TIDAK DAPAT MELUPAKAN SEGALANYA SELAGI IA MASIH MENGINGATI MU”..

“JIKA KAMU MENADAH AIR BIARLAH BERPADA.JANGAN TERLALU MENGHARAP PADA TAKUNGANNYA & JANGANLAH MENGANGGAP IA BEGITU TEGUH.CUKUPLAH SEKADAR KEPERLUANMU..APABILA SEKALI IA RETAK TENTU SUKAR UNTUK KAMU MENAMPALNYA SEMULA.AKHIRNYA IA DIBUANG .SEDANGKAN JIKA KAMU CUBA MEMBAIKINYA ,MUNGKIN IA MASIH BOLEH DIGUNAKAN LAGI”..

“BEGITU JUGA JIKA KAMU MEMILIKI SESEORANG,TERIMALAH SEADANYA..JANGAN KAMU TERLALU MENGAGUMINYA BEGITU ISTMEWA.ANGGAPLAH DIA BIASA.APABILA DIA SEKALI MELAKUKAN KESILAPAN, BUKAN MUDAH BAGI KAMU UNTUK MENERIMANYA .AKHIRNYA KAMU JUGA YANG KECEWA.SEDANGKAN JIKA KAMU MEMAAFKANNYA BOLEH JADI HUBUNGAN KAMU AKAN BERTERUSAN HINGGA KE AKHIRNYA”..

“JIKA KAMU TELAH MEMILIKI SEPINGGAN NASI YANG KAMU PASTI BAIK UNTUK DIRIMU,MENGENYANGKANMU,BERKHASIAT, MENGAPA KAMU BERLENGAH ,CUBA MENCARI MAKANAN YANG LAIN.TERLALU INGIN MENGEJAR KELAZATAN.KELAK NASI ITU AKAN BASI & KAMU TIDAK BOLEH MEMAKANNYA,KAMU JUGA YANG AKAN MENYESAL”..

“BEGITU JUGA JIKA KAMU TELAH BERTEMU DENGAN SEORANG INSAN, YANG KAMU PASTI MEMBAWA KEBAIKAN KEPADA DIRIMU, MENYAYANGIMU, MENGASIHIMU,MERINDUIMU.MENGAPA KAMU BERLENGAH, CUBA MEMBANDINGKANNYA DENGAN LAIN.TERLALU MENGEJAR KESEMPURNAAN.KELAK KAMU AKAN KEHILANGAN NYA APABILA DIA MENJADI MILIK ORANG LAIN.KAMU JUGA YG AKAN MENYESAL”..

“CINTA ITU IBARAT KENTUT,

DI TAHAN SAKIT,

DI LEPAS TAKUT”..Angry

“DILUAR ADA NUR…

DIDALAM ADA JANNAH”…Big Smile


No comments:

Post a Comment