Thursday, February 12, 2009

.:: Lukisan Rahsia Hati ::.

DISINI,AKU MENATAP KEINDAHAN CIPTAAN ALLAH PADA WAKTU PAGI.ALANGKAH KERDILNYA DIRI INI JIKA DIBANDINGKAN DENGAN KEKUASAAN ALLAH SWT & DISINI JUA AKU KEMBALI MERENUNG DIRIKU,KEMBALI MENGENANGKAN PERLAKUANKU YG LAMPAU! HATI INI SEBENARNYA MASIH TERLUKA..MANAKAN TIDAK! INSAN YG SELAMA INI AKU HORMATI,YG TELAH AKU SEMATKAN DLM HATI SENDIRI TELAH PANDAI MEMPERTIKAIKAN APA YG ADA PADA DIRI INI!HATI INI BAGAI DIHIRIS SEMBILU YG TAJAM..SAMPAINYA HATIMU!

SELAMA INI KAU X PERNAH MEMPERSOALKAN MACAM MANA PUN DIRIKU MALAH KAU PERNAH BERBANGGA DGN DIRIKU INI,TETAPI KINI KEMANAKAH HILANGNYA SANJUNGAN & PUJIANMU ITU?KENAPA KAU X MENAPIS SEGALA KATA-KATAMU ITU?

HANYA KERANA CEMBURU KAH? @PUN KERANA DARJAT NEGERI & BANGSA YG KAU PERTIKAIKAN?..BUKANKAH DLM SEBUAH PERCINTAAN HARUS ADA SIKAP SALING MEMPERCAYAI ANTARA SATU SAMA LAIN & PERLU KEKUATAN UTK MENERUSKAN HALANGAN ITU DENGAN BERDOA KEPADA YG MEMEGANG SEGALA KALBU?..

SERTA MENGHORMATI ANTARA SATU SAMA LAIN?ABG, DIKALA HATI INI TELAH MULA MEMBISIKKAN RINDU & CINTA BUATMU..DI SAAT HATI INI TELAH PASTI MENYAYANGIMU..DI KALA TELAH AKU NAMPAK KEIKHLASAN MU YG MULA TERSERLAH DENGAN RAHMAT ILAHI ITU,KAU TELAH MENGHANCURLUMATKAN SEGALANYA!

KINI,HATIKU INI KOSONG..PATAH HATI,KECEWA & BENAR2 TERKILAN DENGAN SIKAPMU.KAU SENDIRI YG MENGHANCURKANNYA SETELAH KAU YG JUA PERNAH MEMBINA NYA .AKU TELAH SEDAYA UPAYA MEMBINA PERASAAN ITU WALAUPUN TELAH ACAP BENAR KAU MENYIAKAN PELUANG YG PERNAH KAU BERI TANPA KAU SEDARI..KERANA KASIH SAYANG ALLAH LAH KITA BERTEMU.MALAH PERNAH ENGKAU MENGUNGKAPKAN "JANGAN SEKALI-KALI MENSIA-SIAKAN PERHUBUNGAN KITA" MALAH AKU AMAT MENGHARGAI NYA WPUN KAU MELIHAT KU X PERNAH MENZAHIRKAN NYA..

TAHNIAH ABG! KAU TELAH BERJAYA MEMBUAT HATI KU TERLUKA DENGAN SIKAPMU SAMADA SENGAJA @PUN TIDAK.KAU TIDAK PERNAH CUBA UNTUK MENGHARGAINYA & KAU JUGA TAK PERNAH CUBA MEMAHAMI DIRIKU..

ACAP BENAR KAU MENGATAKAN AKU TAK PERNAH MEMAHAMI DIRIMU..SEDANGKAN AKU BERUSAHA SEDAYA UPAYA UTK MEMAHAMI DIRIMU.AKAN TETAPI,PERNAH KAH KAU MEMBERI KU PELUANG ITU?!!! …TIDAK SAMA SEKALI,TIDAK..APATAH LAGI UTK BERKONGSI..TIDAK PERNAH KAH KAU CUBA MENYELAMI DIRI KU INI?

KAU TIDAK PERNAH CUBA MENGHAYATI DIRI INI YG CUBA UNTUK MENJADI SEORANG PEREMPUAN SEJATI.KAU JUGA TELAH BERJAYA MENGHILANGKAN KEYAKINAN KU TERHADAP KASIH SAYANG DARIPADA SEORANG ADAM.

KAU JUGA TELAH BERJAYA MEMBUKTIKAN BAHAWA LELAKI SEMEMANGNYA PANDAI DALAM MENABUR JANI & SERING PULA MEMUNGKIRINYA DENGAN PENUH KEMEGAHAN.KAU LA SALAH SEORANG DARI CONTOH LELAKI SEPERTI ITU.KAU BERJAYA MEMBUKTIKAN PADA KU BAHAWA TIDAK SEMUA LELAKI ITU IKHLAS & JUJUR MEMBERI CINTA!..

ATAS ALASAN APAKAH KAU MENCINTAI DIRIKU INI?...ADAKAH KERANA KAU BIMBANG AKU TIDAK AKAN DIKASIH OLEH MANA2 LELAKI SUATU HARI NANTI?..ADAKAH BERKORBAN UNTUKKU ATASA DASAR SIMPATI SEMATA2 UNTUK MELIHATKU GEMBIRA & BAHAGIA DGN KASIH SAYANG DARIPADA SEORANG LELAKI?..

ITU BUKAN KEIKHLASAN NAMANYA..ITU JUGA BUKAN PENGORBABNAN TP ITU SADALAH SEBUAH KESOMBONGAN & KEEGOAAN KERANA BERJAYA MENUNDUKKAN HATI SEORANG INSAN SEPERTIKU..MEMANG AKU AKUI HAKIKAT DIRIKU INI YG SERBA SERBI KEKURANGAN..JAUH BENAR PERBEZAAN ANTARA KITA..

WANG? HARTA? RUPA? AKHLAQ? `ILMU? APA LAGI YG PERNAH TERLINTAS..TP JANGAN SEKALI-KALI KAU LUKAKAN HATIKU INI PALING TIDAK PUN JANGAN KAU CUBA SAKITI MANA-MANA HAWA SELEPASKU INI.AKU BENAR-BENAR TERKILAN DENGAN SIKAPMU ,ABG!!..

KAU HANYA MAHU MENUNJUKKAN KEJAGUHANMU DLM MENUNDUKKAN HATI SEORANG HAWA! JELAS..KAU TAK PERNAH IKHLAS MENYATAKAN CINTA BUATKU! TERIMA KASIH ABG!..

TERIMA KASIH JUGA KERANA PERNAH MEMBUATKAN HATI INI RINDU PADAMU..ITU LAH SECEBIS DR KASIH SAYANG YG PERNAH ALLAH LIMPAHKAN PADA KU UNTUK MERASAINYA WALAUPUN SEDETIK CUMA.KINI AKU PASTI DENGAN KEPURA-PURAANMU.KAU HANYA MENAMBAHKAN TANGGAPAN BURUKKU TERHADAP LELAKI.

ANDAI SATU HARI NANTI AKU MASIH SEPERTI INI,JGN HANYA SESEKALI KAU HANYA MENYALAHKAN DIRIKU INI,JANGAN KAU HANYA MENYALAHKAN DIRIKU KERANA KAU JUGA TELAH MENANAMKAN BENIH CURIGA DLM DIRIKU TERHADAP SEORANG LELAKI.

KAU TELAH MENUNJUKKAN KAU TAULADAN YG TIDAK BAIK BUAT DIRIKU.BIARLAH AKU BERSANDARKAN PADA KASIH SAYANG LELAKI YG AMAT AKU HORMATI SELAMA INI..ABI,ATUK,ABG & ADIKKU.CUKUP HANYA DENGAN KASIH SAYANG DARIPADA MEREKA..

AKU TAK INGINKAN KASIH SAYANG DARIPADA LELAKI LAIN..KERANA ENGKAU YG TELAH MEMBUANG JAUH PERASAAN ITU.JANGAN

KAU LUPA SEGALA KATA-KATAMU ITU AKAN SENTIASA KEKAL DLM INGATANKU BEGITU JUA SEMUA JANJI PALSUMU YG PERNAH KAU TABURKAN..

TERIMA KASIH ABG..AHSANALLAHU JAZAAK..SETIDAK-TIDAKNYA KAU PERNAH MEMBERIKAN DIRI INI SEBUAH KENANGAN MANIS UTK DIKENANG & JUGA SEBUAH KENANGAN PAHIT UTK DI TAULADANI..BARAKALLAHU FIK..

JUA KEPADA ALLAH KU PANJATKAN SYUKRAN KERANA MEMBERI PELUANG MERASAINYA KERANA DENGAN KEIZINAN NYA JUA LAH SEMUA INI TERJADI PASTI ADA HIKMAH NYA..

JAGALAH DIRI MU SEBAIK²NYA.MUDAH2HAN RAHMAT ALLAH SENTIASA BERSAMA MU..MAAFKAN SEGALA SALAH SILAPKU SEPANJANG PERJALANAN UKHWAH INI.KU SEDARI,ACAP KALI KEHADIRAN DIRI INI MENGGANGU HIDUPMU..MUDAH²HAN DGN PEMERGIANKU INI,MEMBUATMU GEMBIRA TANPA GANGGUAN KU..HANYA MAMPU KU TITIPKAN DR JAUH SEMOGA ALLAH MENJAGAMU & MEMELIHARA MU BAGI PIHAKKU..

TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA..SALAM KASIH..SIRRU `ALA BARAKATILLAH..WASSALAM..

No comments:

Post a Comment